Çavuşoğlu: Vize serbestisi için 72 kriterden 6 tane kaldı

AB heyeti ile bir görüşme yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Vize serbestisi için 72 kriterden 6 tane kaldı. Bu kriterleri de tamamladıktan sonra vize serbestisine geçmiş olacağız' dedi.

Çavuşoğlu: Vize serbestisi için 72 kriterden 6 tane kaldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, üyelik müzakerelerinin seyrine ilişkin “Türkiye’yi dışlayan, aday ülke olduğunu inkar eden açıklamaların faydası yoktur. Yüksek diyalog toplantılarını sürdürmemiz gerekiyor. Avrupa Birliği’nden terörle mücadelede somut destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gümrük Birliği güncellemesi hem Avrupa’nın hem Türkiye’nin yararınadır. Göç krizi konusunda yükümlülüklerimize bağlı olduğumuzu iki taraf da net bir şekilde belirttik.” diyen Çavuşoğlu, vize serbestisi için ise “72 kriterden 6 tane kaldı. Bu kriterleri de tamamladıktan sonra vize serbestisine geçmiş olacağız. Bugünkü toplantıyı verimli bir toplantı olarak değerlendirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.