Cengiz İnşaat İstanbul'da doğa ve tarih katliamına devam ediyor

Cengiz İnşaat, boğaz manzaralı Üsküdar’daki Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda yeniden inşa bahanesiyle yüzlerce ağacı kesti, yeni bir yapı kondurmayı da ihmal etmedi.

Cengiz İnşaat İstanbul'da doğa ve tarih katliamına devam ediyor

Mehmet Cengiz’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Cengiz İnşaat, boğaz manzaralı Üsküdar’daki Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda yeniden inşa bahanesiyle yüzlerce ağacı kesti, yeni bir yapı kondurmayı da ihmal etmedi.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre Üsküdar Paşalimanı’nda bulunan ve içinde bir zamanlar 3 bin ağacın bulunduğu Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sebebi hala belirlenemeyen bir yangın çıkmış, tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü kül olmuştu.

2009’da yüzde 65 hissesini TMSF’den, kalan hisseleri ise Zeynel Abidin Erdem’den satın alan Mehmet Cengiz, İstanbul 3 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından yıkılmadan korunması gereken 1. Sınıf kültür varlığı olarak tescil edilen köşk, 2014’te çıkan yangınla tamamen yok olmuştu. Yangına dair açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Cengiz İnşaat’ın 2015 yılının başında Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün yeniden inşası için hazırladığı projeye karşılık İstanbul 6 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu “köşkün aslına uygun olarak tekrar inşa edilmesine ve sadece müze ve kütüphane olarak kullanılmasına” izin verdi.

İnşaat çalışmaları sonucunda 81 bin 511 metrekarelik ormanlık arazi delik deşik edildiği fotoğraflardan görülüyor.