DBP Eş Genel Başkanı 10 gündür hücrede tutuluyor

Afrin harekatına karşı açıklama yaptığı için gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın 10 ündür hücrede tutulduğu belirtildi.

DBP Eş Genel Başkanı 10 gündür hücrede tutuluyor

TSK’nın öncülüğünde başlatılan Afrin harekatına karşı açıklama yaptığı için gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın 10 ündür hücrede tutulduğu belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre DBP Hukuk Komisyonu üyesi Şivan Cemil Özen ve Ali Çimen, Mehmet Arslan’ın Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği ve sonrasında tek başına bir hücreye götürüldüğünü belirtti.

Avukatlar, Mehmet Arslan’ın demokratik siyaset çerçevesinde görüşlerini belirttiğini ifade ederken, “Bir hukuk skandalı olarak Arslan’ın siyasi çalışmaları suç olarak görüldü” dedi.

Mehmet Arslan’ın diğer tutukluların yanına geçme talebinin “başka cezaevine sevk edileceği” gerekçesiyle reddedildiğini aktaran avukatlar, hücrenin hijyenik açıdan da elverişli olmadığını ifade ederek bu durumun Mehmet Arslan’ın sağlığını da tehdit ettiğini ifade etti. Avukat Özen, “Arslan tutuklanmadan önce burnundan ameliyat olmuştu. Yine kendisinin sedef hastalığı da mevcuttur. Şu an kaldığı yerin hijyensiz olmasından kaynaklı sürekli olarak kaşınıyor. Revire gitti ancak başka cezaevine sevk edileceği gerekçesiyle tedavi edilmiyor” diye konuştu.