Erdoğan: Hepimiz aynı gemideyiz, delinip su alırsa...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize'de AKP İl Danışma Meclisi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, döviz kriziyle ilgili konuşırken, "hepimiz aynı gemideyiz" dedi.

Erdoğan: Hepimiz aynı gemideyiz, delinip su alırsa...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize’de AKP İl Danışma Meclisi’nde açıklamalarda bulundu. ABD ile krize değinen Erdoğan Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için sert sözlerde bulunan Erdoğan “Biz birilerinin bize saldırısını anladık da, ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor? Sayın Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın. Sen zannediyor musun, bu döviz baronlarının yanında yer aldığında sana pare verecekler. ” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’yi karşılarına alanlar bedelini ödeyecek’

Konuşmasında ABD’ye de tehditler savuran Erdoğan “Türkiye’yi küçük hesapları için karşısına alanlar bunun bedelini ödeyeceklerdir. Ülkemize karşı tehdit politikası güdüp iflah olan bir siyasetçi yoktur. Bu milletin ahını alan belasını bulmuştur.” dedi.

Ekonomideki gidişata ilişkin ise Erdoğan “Biliyorsunuz dolar kuru üzerinden ülkemizin üstünde kara bulutlar dolaştırılmaya çalışılıyor. Bunlar ülkemize karşı başlatılan ekonomik savaşın füzeleridir, gülleleridir. Biz önlemlerimizi aldık alıyoruz. Önemli olan bunu ateşleyen elleri kırmaktır. Daha önce bu elleri çok kez kırdık zaten.” açıklamasında bulundu.

“18.00’E KADAR GÖNDERECEKSİNİZ”

Bu oyun önümüze geldiğinde biz, ‘Ölürüz de böyle bir istiskale, aşağılanmaya rıza gösteremeyiz’ dedik. Tehdit ediyor ya. ‘Saat 18.00’e kadar, yarın akşam, göndereceksiniz.’ Burası çatladıkapı ülkesi mi? Burası Türkiye Türkiye. Ne yapıyorsunuz? Biz besleme değiliz, ayakları üzerinde dimdik duran 81 milyonluk bir Türkiye’yiz.

“IRAK VE SURİYE POLİTİKAMIZDAN GERİ ATMAYACAĞIZ

Bir süredir süren kur oyunu dün zirveye çıkmış, milletimiz duruşunu göstermiştir. Ülkemiz bu oyunun sarmalından en kısa sürede çıkacaktır. Bu oyundan çıkışın yolu üretimdir, faizi minimize etmektir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Ne yaparsanız yapın, ekonomideki hedeflerimizi gerçekleştirmekten geri durmayacağız. Terörle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Irak ve Suriye politikamızdan geri adım atmayacağız. Bayrağımızın dalgalanmasına engel olamayacaksınız.”

GEMİ MASALI: DELİNİP SU ALIRSA…

Bütün bunlara rağmen içimizdeki birileri hala gözlerini gerçeklere kapatıp işi başka taraflara çekmeye çalışıyorsa artık onlara diyecek bir sözümüz de kalmadı. Halbuki iktidarıyla muhalefetiyle, bizi seveniyle sevmeyeniyle, biz hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız. Gelin, Türkiye’ye hep birlikte sahip çıkalım. Hepimiz birlikte Türkiye’yiz. Bu ülkenin ve milletin en büyük düşmanları, ‘Ekonomi kötüye gidiyor, biraz daha sarsılırsak Tayyip Erdoğan’dan kurtuluruz’ diyen kifayetsizlerdir. Hamdolsun milletimiz, bu nebbaşlara itibar etmiyor. Her fırsatta derslerini veriyor. Bir süredir yaşanan, dün de zirveye çıkan kur oyunu karşısında da milletimizin aynı duruşu sergilediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Milletimiz oyunu görmüş ve ülkesine sahip çıkmıştır.