Erdoğan'ın törenine 'İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım' diyen isim de davetli

Türkiye ile Rusya'nın ilişkilerinin krizde olduğu dönemde İstanbul'a atom bombası atılmasını öneren faşist Liberal Demokrat Partisi'nin lideri Jirinovski, Erdoğan'ın "başkanlık yemini" edeceği törene davet edildi.

Erdoğan'ın törenine 'İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım' diyen isim de davetli

AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine Rusya’nın faşist Liberal Demokrat Partisi (LDPR)  lideri Vladimir Jirinovski’nin de katılacağı öğrenildi.

Sputnik’in haberine göre LDPR ofisinden yapılan açıklamada, “Vladimir Jirinovskiy, 8 Temmuz saat 17.00’da Ankara’ya gelecek ve 9 Temmuz’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılacak” dendi.

Açıklamada, Erdoğan’ın şahsen Jirinovski’yi davet ettiği bildirildi. LDPR liderine parti üyeleri Vasiliy Vlasov, Dmitriy Savelyev ve Boris Çernılov eşlik edecek.

“ATOM BOMBASI ATMAK BİZİM İÇİN ZOR DEĞİL” DEMİŞTİ

Jirinovski, Ankara ile Moskova arasında ‘uçak düşürme’ olayıyla birlikte krizin doruğa ulaştığı dönemde Moskova radyosuna verdiği demeçte İstanbul’a atom bombası atma “fikrini” öne sürmüştü. Faşist isim, nüfusunu dahi doğru bilmediği İstanbul’u “İstanbul’u yok etmek bizim için zor bir iş değil. İstanbul Boğazı’nın ortasına tek bir atom bombası atarsak, oluşacak 15 metrelik tsunami dalgası şehri 9 milyon insanıyla birlikte yerle bir eder.” sözleriyle tehdit etmişti.