Üniversitede silahlı saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Üniversitede silahlı saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde silahlı saldırı gerçekleşti. Volkan Bayar isimli araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Saldırgan yakalanarak gözaltına alındı.

Volkan Bayar’ın bir süre önce ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırıldığı öne sürüldü. Bayar’ın önce dekanın asıl olarak dekanı hedef aldığı öne sürülen silahlı saldırıda bir araştırma görevlisi, dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutmanı öldürüldü.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, “Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımız sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi.

‘FETÖ’CÜ DİYE TACİZ EDİYORDU

Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen daha sonra CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada saldırgan Volkan Bayar hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

YÖK’ün ÖYP programı kapsamında ESOGÜ’ye geldiğini belirten Rektör Gönen, saldırganın akademik personel hakkında daha önce ‘FETÖ’cü’ diyerek sözlü tacizde bulunduğunu ve hakkında soruşturma sürdüğünü söyledi. Rektör Gönen “Şahıs sorunlu bir kişiydi” dedi.

VALİ’DEN AÇIKLAMA

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’tan da olayla ilgili bir açıklama geldi. Olayın soruşturulması için 3 savcı görevlendirildiğini söyleyen Çakacak, “Olayın araştırması yapılıyor. Araştırma yapıldıktan sıonra sebepleriyle ilgili araştırma yapıdıktan sonra geniş bilgi verilecektir. Başsavcılığımız olaya el koydu. Olay aydınlatıldıkça gerekli açıklama yapılacaktır” diye konuştu.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Rektörü Hasan Gönen, saldırı sonrası eğitim fakültesinde sınavların ertelendiğini duyurdu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ

Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan saldırgan henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak’ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

İşte olaydan sonra ilk görüntüler:

http://gazetemanifesto.com/2018/04/05/video-saldiridan-kurtulan-prof-dr-ayse-aypay-isyan-etti-rektorluk-volkani-sonuna-kadar-korudu/