Hayko Bağdat'tan 'susma' kararı

Liberallerin AKP'ye destek sloganı olan 'Yetmez ama evet'in mucidi Hayko Bağdat, 'Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir' yazısına gelen gelen tepki sonrası açıklama yaptı.

Hayko Bağdat'tan 'susma' kararı

AKP’ye bir dönem kendisi gibi liberallerle birlikte büyük destek veren Hayko Bağdat, dün yayınlanan yazısına gelen tepkiler nedeniyle ‘kalemini durdurduğunu’ açıkladı.

ahvalnews2.com’da yayınlanan “Tepkilere cevabımdır” başlıklı yazısında, ‘HDP’liler olarak oy vermeyeceğiz dediği CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye seslenen Bağdat, “Sizden ricam Selahattin Demirtaş için azıcık daha çaba gösterip Kürt meselesi başta çözüm bekleyen pek çok dert için kolları sıvamanızdır” diye yazdı.

“SUSMALIYIM”

Dünkü yazısına HDP’den gelen tepkilere de değinen Bağdat, “Millet İttifakı’na da baskı yapmalıyız. Muharrem İnce’yi ikinci turda desteklemek durumunda kalınca o kesimden yardım isteyelim” dedi.

“Üzülen arkadaşlarımın hatırına içime sığmayan endişelerimi, fikirlerimi geri çekiyorum.” diyen Bağdat, “Üstelik Selahattin Demirtaş’ın can güvenliğini koruyan politik dengelere zarar verdiğim söylendi. Onlara katılmıyorum. Çok da kızgınım. Ama yurtdışında yaşadığım için, yani ülkemde mücadele etmemin fiziki şartları olmadığı için bu kavgadan çekiliyorum. Bence ben haklıydım. Mesele fikirse, fikrim kötü diye her şey söylenebilirdi bana. Başlığa takılıp yanlış anladılar” ifadelerini kullandı.

Bağdat, yazısını şöyle bitirdi: “Ben bir süre kalemimi durduruyorum. En azından içinde HDP, Demirtaş olan yazılara son veriyorum. Susmalıyım. İnsanlara kötü geliyorum… Biraz ara vermeliyim… Yazabilecek halim olursa arada karalarım başka bir şeyler.”