İçişleri Bakanlığı'nın 'Sarı Yelek' telaşı: Satışlar incelenmiş

Fransa'da ekonomik sorunlar nedeniyle hükümete yönelik gerçekleştirilen 'Sarı Yelekliler' eylemlerinin, Türkiye'de de başlamasından endişelenen İçişleri Bakanlığı'nın sarı yelek üretiminin ve satışının artıp artmadığına yönelik bir araştırma yaptırdığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Sarı Yelek' telaşı: Satışlar incelenmiş

Fransa’da ekonomik sorunlar nedeniyle hükümete yönelik gerçekleştirilen ‘Sarı Yelekliler’ eylemlerinin, Türkiye’de de başlamasından endişelenen İçişleri Bakanlığı’nın sarı yelek üretiminin ve satışının artıp artmadığına yönelik bir araştırma yaptırdığı ortaya çıktı.

Fransa’da başlayarak çeşitli Avrupa ülkelerine yayılan ‘Sarı Yelekliler’ eylemlerinin AKP medyası tarafından panikle ortaya atılan Türkiye’de de başlayacağına yönelik iddiaların İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinin başta İstanbul Mahmutpaşa olmak üzere birçok noktada sarı yelek üretiminin ve satışının artıp artmadığına yönelik bir araştırma yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu araştırma sonrası yetkililerin bir rapor hazırlayarak Süleyman Soylu’ya sunduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanı Soylu da Türkiye’de ‘Sarı Yelek’ eylem hazırlığının olup olmadığına yönelik raporu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştı.