İsrail Gazze'ye mermilerle saldırdı: 5 ölü, 75 yaralı

İşgalci İsrail'in Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek mermilerle saldırması sonucu biri henüz 14 yaşında bir diğeri 18 yaşında olmak üzere 3 Filistinli hayatını kaybetti 47 kişi de yaralandı.

İsrail Gazze'ye mermilerle saldırdı: 5 ölü, 75 yaralı

İşgalci İsrail’in Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek mermilerle saldırması sonucu biri henüz 14 yaşında bir diğeri 18 yaşında olmak üzere 3 Filistinli hayatını kaybetti 47 kişi de yaralandı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre Gazze’nin doğu sınırında farklı noktalarda düzenlenen gösterilere saldıran İsrail askerleri 18 yaşındaki Filistinli İyad Halil eş-Şair ve 14 yaşında bir çocuk M. Nayif el-Havm ile henüz kimliği tespit edilemeyen bir genci öldürdü. Saldırı sonucunda 3 ölünün yanı sıra, 2’si ağır olmak üzere 47 kişi de yaralandı.

Son yapılan açıklamaya göre, Muhammed Şahsa (24), Muhammed Velid Mustafa Heniyye (32) ve kimliği henüz belirlenemeyen 12 yaşlarındaki bir çocuğun da hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 5’e yükselirken yaralı sayısı da 75’e yükseldi.

Yaralı sayısının 2’sinin durumu ağır olmak üzere 75’e ulaştığını aktaran Kudra, yaralılardan 22’sinin çocuk, 4’ünün ilk yardım görevlisi ve 3’ünün gazeteci olduğu bilgisini paylaştı.

Filistinliler, 30 Mart’tan bu yana işgalci İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı altında gösteriler düzenliyordu.