Kalın'dan Newsweek'e "Yeni bir darbe girişimi çağrısı mı?" tepkisi

Newsweek dergisi yazarları Türkiye'ye operasyon çağrısı yaptı

Kalın'dan Newsweek'e

16 yıldır Türkiye’ye neredeyse her gün “operasyon” yapan AKP iktidarı, 24 Haziran korsan seçimlerinin ardından ülkede daha gerici, daha işbirlikçi, daha bağımlı, daha piyasacı bir rejimi inşa etti. Emperyalizm ile yakın işbirlikçilik sayesinde oluşan bu tabloya, ABD’yi “dünyanın en büyük gücü” ve “özgür dünya” diye tarif eden Newsweek dergisi yazarları Türkiye’ye operasyon çağrısı yaptı.

Bugün oluşan tablonun mimarlarından olan ve ABD emperyalizmi ile bağımlılığın sonuna kadar arkasında duran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, Newsweek dergisinde çıkan ‘Özgür dünya Erdoğan’a karşı harekete geçmeli’ başlıklı makalenin, Türkiye konusundaki en kötü yazılardan biri olduğunu belirtti. Kalın, sosyal medya hesabında “24 Haziran seçimleri geçtiğine göre Newsweek şimdi de Türkiye’de yeni bir darbe girişimi çağrısı mı yapıyor?” paylaşımını yaptı. 

NEWSKWEEK NE YAZDI?

“Erdoğan Kürtleri kırmak ve Osmanlı’yı diriltmek istiyor” başlıklı ve Jonathan Watchel ve Albert Watchel imzasını taşıyan haber Türkiye’nin son yıllardaki dış politikasını ele alıyor. Türkiye’nin, son 16 yıllık döneminde izlediği dış politikada saldırgan bir tutum izlendiği ifade edilirken, iç siyasette de Kürtlerin kullanıldığını ve 2013 yılındaki çözüm sürecine rağmen son dönemlerde ‘Kürtlere karşı saldırgan bir politika izlendiği’ görüşü dile getiriliyor.

Haberde, Erdoğan’ın, ‘Sünnilerin lideri’ sıfatıyla hareket ettiğini ve Orta Doğu’da karmaşa yarattığı iddiaları yer alıyor. Ayrıca Erdoğan’ın dış politikada hem Rusya hem de ABD ile ikili ilişkide bulunması akıl dışı olarak tarif ediliyor.

‘Dünyanın en büyük gücü ABD’ye Türkiye’ye operasyon çağrısı!  

Türkiye’nin tüm dünya açısından tehlikeli olduğunu ve ‘dünyanın en güçlü devleti olan ABD’nin bu konuda çok önemli yardımlarda bulunabileceğine’ değinilen haberde, Türkiye’ye operasyon çağrısında bulunulurken, ‘Özgür dünya Erdoğan’a karşı ne kadar çabuk hareket ederse, dünyamız o kadar güvenli olacaktır. Türkiye dönüştürülmeli’ ifadelerinde bulunuldu.