MKS Transformatör'de sendikalaşan işçilere istifa zorbalığı

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın (BMİS) geçtiğimiz yıl Eylül ayında örgütlendiği MKS Transformatör Ekipmanları fabrikasında işçiler sendikadan istifaya zorlanıyor.

MKS Transformatör'de sendikalaşan işçilere istifa zorbalığı

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın (BMİS) geçtiğimiz yıl Eylül ayında örgütlendiği MKS Transformatör Ekipmanları fabrikasında işçiler sendikadan istifaya zorlanıyor.

Yaklaşık 160 işçinin çalıştığı işyerinde ücretlerin düşük olması ve zorunlu fazla mesai gibi olumsuzluklara karşı Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerin yetki başvurusu sonrası işveren itirazı sonrası mahkeme sürerken sendikadan istifaya zorlandığı öğrenildi.

İşçilerin tek tek işyeri yönetimi tarafından çağrılarak bireysel iş sözleşmesine imza atmaya zorlanması üzerine BMİS Gebze Şubesi dün iş çıkış saatinde fabrika önünde bir açıklama gerçekleştirdi.

Öte yandan BMİS’in yetki başvurusu yapmasının ardından işverenin itirazı ile başlayan hukuki süreç devam ediyor. Son görülen davadan da olumlu bir netice çıkmaz iken önümüzdeki dava Şubat 2019’a ertelendi. Ancak hukuki sürecin işlemesine tahammül göstermeyen işveren, bunun yerine işçilere baskı yaparak sendikadan istifa ettirmeye çalışıyor.

BMİS’ten yapılan açıklamada da işçilerin tüm baskılara rağmen hukuksuzluğa karşı kararlılıkla ve sonuna kadar mücadeleye devam edeceği belirtildi.