Onur Yürüyüşü öncesi Akit iş başında

AKP yayını Akit, haftasonu düzenlenmesi planlanan "Onur Yürüyüşü" öncesi beklenen "haber"ini yaptı.

Onur Yürüyüşü öncesi Akit iş başında

LGBT topluluklarının “Onur Haftası” nedeniyle İstanbul’da geleneksel olarak düzenlediği, ancak son 3 yıldır  yasaklanan “Onur Yürüyüşü” bu pazar yapılacak. Yürüyüş için Valiliğin kararı beklenirken, AKP’nin yayın organı Akit ise misyonuna uygun şekilde bir haberle yürüyüşçüleri şimdiden hedef gösterdi.

Gazetede yapılan provokasyon amaçlı haberde “LGBTİ’li sapkınlar provokasyon peşinde” başlığı kullanılırken, “5 Haziran-01 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen onur haftası etkinlikleri kapsamında türlü rezaletlere imza atan sapkınlar Taksim’i de kirletecek. 1 Temmuz saat 17:00’da Taksim’de toplanacak ahlaksızlar sürüsü, sapkınlıklarını onur adı altında pazarlayacak.” ifadelerine yer verildi.

Haberde “Onur Haftası” etkinliklerine katkı veren bazı CHP’li belediyeler de hedef alınarak, “LGBTİ’li sapkınların siyasi arenadaki temsilcisi haline CHP açık bir şekilde homolara sahip çıkıyor.” denildi.

2015, 2016 ve 2017 yılındaki “Onur Yürüyüşü” etkinliklerine İstanbul Valiliği izin vermemişti, yürüyüş yapmak isteyenlere de polis müdahale etmişti.