"ÖSO Afrin'de Ezidi kadınları çarşaf giymeye zorluyor, zorla İslami eğitim veriyor"

ÖSO'ya bağlı grupların Afrin'de Ezidi kadınları çarşaf giymeye zorladığı, Ahrar'uş Şam'ınsa zorla İslam eğitimi vermeye çalıştığı öne sürüldü.

Suriye’nin Afrin kentini TSK ile birlikte kontrol altına alan ÖSO’nun bölgede şeriat kanunları uygulamaya çalıştığına ilişkin yeni bir açıklama daha geldi.

Uluslararası Ezidi kuruluşu Yazda’nın kurucusu Murad İsmail, Twitter hesabından yaptığı açıklamada konuyla ilgili durumu şu sözlerle aktardı:

“Afrin’in bazı yerlerinde, sözde Özgür Suriye Ordusu’nun Ezidi kadınlara çarşaf giymeyi ve Ahrar’uş Şam güçlerinin de Ezidilere İslami dini metinleri öğrenmelerini zorunlu kıldığını öğrendik. Bu ihlalleri derhal durdurmak için Türkiye’ye çağrı yapıyoruz.”

ÖSO’nun AKP’nin de desteğiyle kontrol altına aldığı Afrin’de kadınlara örtünmeyi zorunlu kıldığı, CNN Türk’ün bölgeden yaptığı canlı yayında kadın muhabirin başını örtmesiyle ortaya çıkmıştı:

http://gazetemanifesto.com/2018/02/19/cnn-turk-muhabiri-osonun-girdigi-yerde-basini-kapatti/

ÖSO’nun Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrolüne verilen El Bab kentinde de benzer manzaralar görülmüştü. Habertürk’ün kentteki bir okuldan yaptığı canlı yayında kadınların yüzlerini dahi gizledikleri görülürken, yayını gerçekleştiren Habertürk TV Genel Müdürü’nün manzara karşısındaki sevinci de şaşırtmamıştı:

http://gazetemanifesto.com/2018/03/14/video-haberturk-goruntuleri-cok-sevdi-nasil-gururlaniyor-insan-degil-mi/