Sabah yazarından 'darbe' iması

Sabah yazarı Müderrisoğlu, Abdullah Gül'ün adaylığı için çabalayan parti ve grupların devleti müdahaleye açık hale getireceğini öne sürdü.

Sabah yazarından 'darbe' iması

Düzen siyasetinde 24 Haziran seçimleri öncesi AKP-MHP ittifakının adayı Erdoğan’a karşı Abdullah Gül’ün olası ‘çatı aday’lığı üzerinden senaryolar konuşulmaya devam ederken, yandaş yazarlar  ‘kaos’ ve ‘darbe’ tehdidi ile korku pompalamaktan vazgeçmiyor.

AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı Okan Müderrisoğlu, Abdullah Gül’ün adaylığı için mutabakat arayışında olan parti ve çevreleri eleştirdiği yazısında, sözkonusu unsurların “Erdoğan’la hesaplaşmayı kafasına koyduğunu” belirtirken, bunların ilk fırsatta devlet yönetimini değişik müdahalelere açık hale getirebileceğini söyleyerek “darbe” imasında bulundu.

Müderrisoğlu’nun bugünkü “Açık… Gerçek… Düşündürücü…” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“AK Parti ile MHP, “Cumhur İttifakı”nda buluşurken, diğer partilerin ittifak arayışına girmesinden doğal bir şey yok. Zaten üzerinde durduğumuz konu da bu değil. Burada mesele, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tersine döndürmeyi ve Erdoğan’ı etkisiz kılmayı amaçlayan odakların, “beş benzemez” misali bir araya gelmesi ve genetik şifreleri ile uyuşmayan “Abdullah Gül” isminde mutabakat araması.

Emin olun, Erdoğan’la hesaplaşmayı kafasına koyan bu unsurlar ya ilk fırsatta Gül’ü de halleder ya da siyaset parçalanır ve devlet yönetimi değişik müdahalelere açık hale gelir!”