Sabancı'nın 'kriz'i böyle oldu: Geçen yıla göre kârlılıkta yüzde 45 artış!

Sabancı Holding, AKP döneminde katladığı kazançlarını "kriz" döneminde de yüzde 50'ye yakın oranda arttırdı.

Sabancı'nın 'kriz'i böyle oldu: Geçen yıla göre kârlılıkta yüzde 45 artış!

Türkiye’nin en büyük sermaye gruplarından Sabancı Holding, AKP döneminde katladığı kazancını “ekonomik kriz” şartlarında da sürdürdü.

Sabancı Holding’in konsolide ana ortaklık net kârı 2018 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 3 milyar 401 milyon TL olarak gerçekleşti. Sabancı Holding yılın ilk dokuz ayındaki faaliyet kârını ise yüzde 18 artırarak 7 milyar 856 milyon TL’ye çıkardı. Holding’in toplam varlıkları 444 milyar 9 milyon TL’ye ulaşırken; toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları ise, 28 milyar 781 milyon TL oldu.

“ZORLUKLAR FIRSAT YARATTI”

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Son üç ay ülke olarak, karşılaştığımız zorluklar bir taraftan tüm ekonomi paydaşları açısından olumsuz koşullar yaratırken; diğer taraftan da geçmişte olduğu gibi yapısal sıkıntılarımıza yönelik kalıcı çözümler üretmemiz açısından fırsatlar yaratmaktadır. Sürdürülebilir büyüme ancak bu dönemden çıkarılacak derslerle mümkün olacaktır.” dedi.

GÜLER SABANCI NE DEMİŞTİ?

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın Ağustos ayında ekonominin sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırılmasına yönelik “Yeni Ekonomi Modeli’ni açıkladığı toplantı sonrası memnuniyetini, “Orta vadeli planın ön hatları bakanımızın geçmişini de bildiğim için tek tek uygulanacağına, ülkemizin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğine olana inancımız tamdır.” ifadeleriyle açıklamıştı.