Suriye'de askeri havaalanı vuruldu!

Suriye Devlet Televizyonu SANA, Humus'ta bulunan Tiyas Üssü'nün füze saldırısı yapıldığını duyurdu.

Suriye'de askeri havaalanı vuruldu!

Suriye Devlet Televizyonu SANA, Humus’ta bulunan Tiyas Üssü’nün (T-4) füzeler ile saldırıldığını duyurdu. Gelişmeleri canlı yayında aktaran SANA, saldırıda çok sayıda Suriyeli askerin hayatını kaybettiğini belirtti.

SANA, askeri üsse yönelik düzenlenen saldırıda Suriye Hava Savunma Sistemleri’nin devreye girdiğini ve 8 füzenin düşürüldüğünü duyurdu. İlk gelen bilgilere göre 12’den fazla Suriyeli askerin hayatını kaybettiği, 30’dan fazla askerin ise yaralı olduğu belirtiliyor.

Saldırının kim tarafından düzenlendiği henüz bilinmemekle beraber, Suriyeli yetkililer ilk önce ABD’yi sorumlu tutmuştu ancak şu an saldırının İsrail tarafından düzenlenmiş olabileceği belirtiliyor.

ABD’den AÇIKLAMA

Öte yandan Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Suriye’de düzenlenen saldırılardan ABD’nin sorumlu olmadığı aktarıldı.

İSRAİL Mİ VURDU?

Lübnan merkezli Al-Mayadeen haber ajansının aktardığına göre, askeri üssün Akdeniz’den bombalandığı ve füzelerin Lübnan hava sahası üzerinden Suriye’ye giriş yaptığı belirtiliyor. Bu nedenle de saldırılan İsrail’in sorumlu olabileceği aktarılıyor.

KİMYASAL SALDIRI TEZGAHI

Suriye Ordusu’nun Suriye topraklarındaki ilerleyişi ve bölgeyi silahlı cihatçı gruplardan temizlemesi devam ederken, cihatçı gruplar yine geçtiğimiz günlerde “kimyasal silah” provokasyonu yapmaya başladı.

Bu iddialar cihatçılarla ilişkili gruplar tarafından dile getirilirken, Suriye Devleti de söz konusu iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, teröristleri durdurmak için bu adımların atılmasına gerek olmadığı belirtilirken, bu iddiaların İslam Ordusu (Ceyş-ül İslam) bağlantılı gruplar tarafından üretildiği belirtildi. Açıklamada aynı zamanda Suriye Ordusu’nun “hızlı ve kararlı ilerleyişini” engelleme amacı taşıdığı da ifade edildi.

Cihatçıların yaşadığı zorunlu geri çekiliş devam ederken ABD Dışişleri Bakanlığı, kimyasal silah kullanımı iddialarının doğru olmasının, “uluslararası toplumun” müdahalesini gerekli kılacağını ifade ederek söz konusu iddiaların ortaya atılmasının ardındaki gerçek sebebin Suriye’ye müdahale olduğunu ortaya koymuş oldu ve Suriye’ye yönelik emperyalist müdahale göz göre göre geldi.

Gelişmeleri aktaracağız…