Suriye ordusu: Menbiç'e girdik ve bayrağı dalgalandırdık

Suriye ordusu Menbiç'e girdiğini ve ülkenin bayrağını diktiğini açıkladı.

Suriye ordusu: Menbiç'e girdik ve bayrağı dalgalandırdık

Suriye ordusu Menbiç’e yönelik askeri sevkiyatının yoğunlaştırması sonrası kentte bir çok noktayı kontrol altına aldı. Kentteki idari binalara Suriye bayraklarının çekildiği belirtiliyor.

Suriye Ordusu ve Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ordumuz ve silahlı kuvvetlerimiz, egemenliğini toprağın her karışında kurmak ve halkın çağrısına cevap vermek üzere ulusal sorumluluğu üstlenerek Menbic kentine girmiş ve bayrağı dalgalandırmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Menbiç’te bulunan tüm Suriye vatandaşlarının ve diğer kişilerin tüm güvenliğini garanti ediyoruz. Suriyeliler güçlerini birleştirerek ulusal egemenliği korumalı. Tüm işgalci güçleri yenilgiye uğratma konusunda kararlıyız” denildi.

Rusya: Memnuniyet duyduk

Rusya’dan konu hakkında yapılan ilk açıklamada “Menbiç’in Suriye devletinin kontrolüne dönmesinden memnuniyet duyduk” denildi. Açıklamada Suriye ordusunun Menbiç’i devralmasının “bölge istikrarı açısından olumlu bir adım” olduğu ifade edildi.

SDG’DEN AÇIKLAMA: FIRAT’IN DOĞUSUNDA DA GEÇERLİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Suriye Demokratik Güçleri, “Suriye ordusunun Menbic’e girişini teyit ediyor ve Türkiye’nin önündeki yolu kapatmak üzere Şam ile çalıştığımızı belirtiyoruz” dedi.

SDG sözcüsü Cihan Ahmed, Sputnik’e yaptığı açıklamadaysa, “Biz ve Suriye rejimi aynı aile gibiyiz. İç sorunlarımızı kendimiz halledebiliriz. Buna çalışıyoruz. Bizim için önemli olan halkın geleceği. Bu ittifak (Menbic) Fırat Doğusu için de geçerli” diye konuştu.

YPG Suriye hükümetine ‘Türkiye’nin saldırı tehdidine karşı” Menbiç’in kontrolünü eline alması çağrısı yapmıştı.