Suudi Arabistan: Kaşıkçı Konsolosluk binasında çıkan 'kavgada' öldü

Suudi Arabistan devlet televizyonu, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girmesinin ardından ortadan 'kaybolan' gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü duyurdu.

Suudi Arabistan: Kaşıkçı Konsolosluk binasında çıkan 'kavgada' öldü

Suudi Arabistan devlet televizyonu, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girmesinin ardından ortadan ‘kaybolan’ gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldüğünü duyurdu.

Televizyon, Kaşıkçı ile orada tanıştığı insanlar arasında bir kavga yaşandığını ve Kaşıkçı’nın bu arbedede hayatını kaybettiğini iddia etti.

Guardin‘ın geçtiğini habere göre, olaya ilişkin 18 Suudi vatandaşı gözaltına alındı, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın danışmanlığını yapan İstihbarat Şefi Ahmed al-Asiri ise görevinden alındı.

Suudi Arabistan Kralı Selman, istihbarat başkanlığını yeniden yapılandırmak için Muhammed bin Selman liderliğinde bir komite kurulmasının emrini verdi.

Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın ölümünü ‘teyit’ etmesinin ardından, olayda parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini de duyurdu.