TBMM Başkanı Kahraman: 'Emekçi kadınlar' denmesini yanlış buluyorum

Patron partisi AKP'den seçilerek Meclis Başkanı olan İsmail Kahraman, "Emekçi, emeksiz diye bir ayrımın yanlışlığını ifade ediyorum." dedi.

TBMM Başkanı Kahraman: 'Emekçi kadınlar' denmesini yanlış buluyorum

Patron partisi AKP’nin cephesinde 8 Mart’la ilgili mesajlar günün asıl amacı ve anlamından koparılarak ‘Dünya Kadınlar Günü’ adı altında verilirken, Meclis Başkanı İsmail Kahraman daha da ileri giderek, ‘Emekçi’ ifadesinden rahatsız olduğunu açıkladı.

Laikliğin yeni anayasada yer almaması gerektiği ile ilgili sözleriyle de hatırlanan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 8 Mart dolayısıyla, eski ve yeni kadın milletvekilleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Kahraman, yemekten önce düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 8 Mart vee benzeri günlerin bir ‘pazarlama olayı’ olarak görülebileceğini, bunun bir yönüyle de öyle olduğunu savunurken “Anneler Günü, Kadınlar Günü bir gün müdür? 365 gündür ama dikkati çekmek için bir gün seçilmesi de uygun bir hadisedir.” dedi.

8 Mart’ın “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak anılmasından duyduğu rahatsızlığı da vurgulamadan edemeyen Kahraman, “Emekçi, emeksiz diye bir ayrımın yanlışlığını ifade ediyorum.” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/26/8-mart-kizildir/