TKH Konya İl Örgütü açıldı: Parti büyüyor, yoluna devam ediyor!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Konya il örgütü açıldı.

TKH Konya İl Örgütü açıldı: Parti büyüyor, yoluna devam ediyor!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) komünist şair Nazım Hikmet’in ölüm yıl dönümünde il ve ilçe örgütleri açarak büyümeye devam ediyor.

Konya’da yapılan örgüt açılışında ilk sözü TKH MK üyesi Ahmet Tarık Yenil aldı. 24 Haziran seçimlerine değinen Yenil, bu seçimlerin sağın sağla mücadelesi olduğunu belirtti. Parti bürosunun açılmasıyla beraber Konya’da kızıl bayrağın dalgalandığını söyleyen Yenil, önümüzdeki günlerde farklı kentlerde de parti bürolarının açılışın yapılacağına vurgu yaptı ve işçilerin, ilerici-devrimci öğrencilerin, kadınların ve yurtseverlerin örgütlü mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

“Konya’da sosyalizmin sesi daha gür çıkacak”

Yenil’in ardından Tarihsel TİP üyesi Ercihan Görürgöz söz aldı. Konya Ereğli’de doğduğunu belirten Görürgöz, parti bürosunun açılışıyla beraber artık Konya’da sosyalizmin sesinin daha gür çıkacağını belirtti. Partili mücadele ve örgütlülüğe vurgu yapan Görürgöz, partili militanların kitle içerisinde çalışma yürütmesinin önemine değindi.

Görürgöz, Partinin Konya ve Konya Ereğli’de büyümesi ve sosyalizm mücadelesinin gençlerle buluşması için elinden geleni yapacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.