Trump, Kaşıkçı olayı için bu kez tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump "Kaşıkçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayıyla ilgili vereceğimiz kararlara kongre de dahil olacak" derken Suudi Arabistan'a yaptırım uygulayabileceklerini de açıkladı.

Trump, Kaşıkçı olayı için bu kez tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump “Kaşıkçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayıyla ilgili vereceğimiz kararlara kongre de dahil olacak” derken Suudi Arabistan’a yaptırım uygulayabileceklerini de açıkladı.

Cemal Kaşıkçı’nın ‘kaybolması’ olayı ile ilgili Suudi Arabistan’a yaptırım uygulanabileceğini belirten ABD Başkanı Donald Trump açıklamasında, “Kaşıkçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayıyla ilgili vereceğimiz kararlara kongre de dahil olacak” dedi.

Ayrıca Trump, Kaşıkçı olayına dair tarih belirterek “Pazartesi gününe kadar çok şey öğrenebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Trump, Suudi Arabistan’a uygulanacak yaptırımlara dair ise “Kaşıkçı olayının nasıl sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz erken. Kaşıkçı olayıyla ilgili vereceğimiz kararlara Kongre de dahil olacak.Kaşıkçı olayıyla ilgili pazartesi gününe kadar çok şey öğrenebiliriz. Suudi Arabistan’a yaptırım uygulamayı gözden geçirebiliriz ” dedi.

Reuters haber ajansının iddialarına göre ise Veliaht Prens Muhammed bin Selman, olayı babası Kral Selman’dan gizlemeye çalıştı. Tepkilerin büyümesi üzerine Kral devreye girdi ve en yakın danışmanı Mekke Valisi Prens Halid el Faysal’ı krizi yumuştaması için İstanbul’a gönderdi.

Reuters haberinde, Kralın Kaşıkçı olayına müdahalesinin, Kraliyet Ailesinde Veliaht Prensle ilgili artan hoşnutsuzluğun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.