Ülkü İnce'ye hakarete ceza

RTÜK, Muharrem İnce'nin eşi Ülkü İnce'nin "Mezhebi geniş" ve "Kadınlık onuru çok önemli" ifadeleriyle hedef alındığı program nedeniyle TGRT'ye ceza verdi.

Ülkü İnce'ye hakarete ceza

RTÜK, AKP’nin yayın organlarından TGRT Haber’de yayınlanan “Medya Kritik” adlı programda, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin eşi Ülkü İnce’ye hitaben söylenen hakaret içerikli sözleri toplantıda ele aldı.

AKP’li yazarlar Fuat Uğur ile Cem Küçük’ün sunup “yorum”culuk yaptığı söz konusu yayında, Fuat Uğur Ülkü İnce’ye yönelik, “…Sayın Ülkü İnce, Muharrem İnce’nin saygıdeğer eşi. Mezhebi bu kadar geniş mi? Nasıl bunu hazmedebiliyor? Yani kadınlık onuru çok önemlidir hakikaten.” şeklinde hakaretamiz ifadeler kullanılmıştı.

RTÜK, bu ifadelerin 6112 sayılı Kanun’un 8’nci maddesinde yer alan, “… kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünün ihlali olduğu kanaatine vardı.

Üst Kurul, TGRT Haber’e idari para cezası verdi.

‘KÖŞE’SİNE DE TAŞIMIŞTI

Aynı zamanda Türkiye Gazetesi’nin yazarı olan Fuat Uğur, Ülkü İnce’ye yönelik belaltı göndermeli ve hakaret içerikli ifadelerini seçim öncesi köşe yazısına da taşımıştı.

Muharrem İnce ile ilgili bir taciz iddiasını yıllar sonra gündeme taşıyan Uğur, “Neden bu taciz olayını hazmediyor Muharrem İnce’nin eşi Ülkü Hanım? Cumhurbaşkanı eşi olma umudu her türlü aldatılmayı vicdanında haklı çıkarıyor mu? Bu onursuzluğu kendisine yakıştırıyor mu Ülkü Hanım? Üstelik iddialara göre “saygıdeğer eşinin” bu konuda başka vak’aları da varmış. Böylesine mezhebi geniş mi Ülkü Hanım’ın. Nasıl hazmediyor?” ifadelerini kullanmıştı.