VİDEO | AKP'nin adayı bunu 'vaat' etti: Yandaş değilse babamı bile tanımam, kim oy verirse onunla çalışırız

Van'ın İpekyolu ilçesinde AKP'den başkan adayı olan Cafer Karakuş, AKP'lilerden başkasına iş ve ihale vermeyeceğini "vaat" olarak açıkladı.

VİDEO | AKP'nin adayı bunu 'vaat' etti: Yandaş değilse babamı bile tanımam, kim oy verirse onunla çalışırız

Van’da AKP’den İpekyolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Cafer Karakoç, kendisini anlatırken “vaat” olarak “Benim partime kim oy verirse, sandıkta koşturursa onu işe alacağız.” dedi. Karakoç, bu vaadini valiye ve ismini vermediği bakan ve ile milletvekillerine de söylediğini belirtti.

17 aday adayının katıldığı toplantıda ilk olarak söz alan AKP İpekyolu Aday adayı Cafer Karakoç şöyle konuştu:

“Ben Vanlıyım Bölge gazetesinin imtiyaz sahibiyim. Siyaset sadakattir. Birbirimize sadakatten hiç taviz vermeyeceğiz. Adaylık verilmese de çalışmaya devam edeceğiz. Bu kentte hep birlikte yaşıyoruz. Biz kimsenin kötü olmasını istemeyiz. Sadakatten taviz vermezsek, destek olursak zaten Türkiye’nin geneli belli ve bunu Van’da da başarabiliriz. İş ve ihaleler konusunda yandaşlarımızı destekleyeceğiz. DBP belediyesinde alınan binlerce kişiyi işten çıkardık kötü mü yaptık. Bunu sayın Vali’ye Bakan’a Milletvekili’ne söyledim. Kim benim partime oy verirse tabi ki onlarla çalışacağım, ben kendi yandaşlarımla çalışırım. DBP belediyesi bile olsa işçi alımları ve ihaleleri biz yapmalıyız. Benim partime kim oy verirse, sandıkta koşturursa onu alacağız. Benim babam yandaş değilse onu bile tanımam.”

Karakoç’un konuşmasında bir bölüm şöyle:

 

AKP’den yandaştan başkasına iş hakkı vermeme “kural”ıyla ilgili daha önceki seçimlerde de, halen başkanlığına devam eden Ceylanpınar ve Düziçi belediye başkanlarının skandal sözleri gündem olmuştu.

Ceylanpınar Belediyesi’nin AKP’li belediye başkanı, partilerine oy vermedikleri taktirde kadrolu işçilerini işten atmakla tehdit etmişti:

Aynı şekilde Düziçi Belediye Başkanı da 16 Nisan 2017’deki referandum öncesi ‘Evet’ oyu vermeyecek çalışanlarını  işten atmakla tehdit etmiş, ‘Hayır’ oyu kullanacakları da “terörist” ilan etmişti: