23 Nisan kutlanıyor: Erdoğan Anıtkabir'deki törene katılmadı

TBMM’nin 99’uncu açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün törenlerle kutlanıyor.

23 Nisan kutlanıyor: Erdoğan Anıtkabir'deki törene katılmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 99. yıl dönümü kutlamalarına Meclis’teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenerek başlandı.

En son 23 Nisan 2014 yılında Anıtkabir’de düzenlenen törene katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bu yıl da 23 Nisan törenine katılmadı. Törende MHP lideri Devlet Bahçeli de yer almadı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyet, Anıtkabir’i ziyaret ederken, ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkanı Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Şentop, daha sonra TBMM Tören Salonu’nda kutlamaları kabul edecek. TBMM Genel Kurulu ise özel gündemle saat 14.00’te toplanacak. Genel Kurul’da, Meclis’te grubu bulunan partilerin liderlerine 10’ar, grubu olmayan parti temsilcilerine üçer dakika söz verilecek.

İki aylık seçim tatilinden sonra ilk kez Meclis’te bir araya gelecek olan liderlerin, son güncel gelişmelere yönelik mesajlar da vermeleri bekleniyor.

Öte yandan Meclis Başkanı Şentop, 23 Nisan dolayısıyla akşam da TBMM Tören Salonu’nda resepsiyon verecek.

ERDOĞAN’IN DA ONAYLADIĞI ‘KABİNEDE REVİZYON’ YANITI

23 Nisan nedeniyle Saray’da da 23 Nisan etkinliği yapıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki öğrencileri Saray’da kabul etti. Erdoğan koltuğunu Mamak Kuva-yi Milliye Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ozan Sözeyataroğlu’na bıraktı. Erdoğan’ın koltuğuna oturan Ozan Sözeyataroğlu, gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Ozan Sözeyataroğlu, kabinede bir revizyon olup olmayacağı sorusunu, “Zaten yeni kabinem burada. Zaten ilk günümüz. Sistem başarılı bir şekilde gidiyor. Aşılamayacak bir sorunumuz yok” ifadeleri ile cevaplarken, küçük cumhurbaşkanının cevabına gülen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Sayın Cumhurbaşkanım sanki benim söyleyeceklerimi söyledi” diyerek “espri” yaptı.