Abdullah Öcalan'a disiplin cezası

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hapis yatan ağabeyine 3 aylık disiplin cezası verildiğini söyledi.

Abdullah Öcalan'a disiplin cezası

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde hapis yatan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ağabeyine ve İmralı’daki diğer hükümlülere 3 aylık disiplin cezası verildiğini söyledi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Mehmet Öcalan, disiplin cezasının gerekçesini bilmediklerini ifade etti. Cezayı “tecrit cezası” olarak tanımlayan Öcalan, “Biz son yıllarda 4 kere görüşme gerçekleştirebildik. Ben devlete adalet ve hukuku soruyorum, 2015 ten beri 2 haftada bir gün görüşme hakkımız var. 5 yılda sadece 4 kez görüşme gerçekleştirebildik. Madem bu disiplin cezası verilmiş, bunun gerekçesi nedir? Bunun gerekçesini bilmiyoruz. Bizim hak, hukukumuz 5 yıldır nereye gitti? Devlet bizim hak ve hukukumuzu korumalı ve yerine getirmelidir. Avukatlar da görüşme yapabildiler. Biz de toplam 4 kere görüşme yapabildik, bu da bizim yasal ve demokratik hakkımızdır. Devletin özel olarak bize verdiği bir hak yok. Madem bu ülkenin vatandaşı isek 5 yıllık demokratik yasal hakkımız bize verilmelidir. Bu 3 aylık cezanın adı disiplin değil, tecrittir” dedi.