Aileden lisedeki tacizin davasına destek çağrısı: Kadrosu hâlâ okulda görünüyor!

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde bir öğretmenin kadın öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması yarın görülecek. Öğrencinin annesi Huri Melek K. dava öncesi Manifesto'ya konuşarak destek çağrısında bulundu.

Aileden lisedeki tacizin davasına destek çağrısı: Kadrosu hâlâ okulda görünüyor!

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni S.D’nin, öğrencisi Eylül K.’ye tacizde bulunmasına ilişkin dava yarın Küçükçekmece Adliyesi’nde görülmeye devam edecek.

Kasım 2016’da gerçekleşen olay, öğretmeni S.D. tarafından tacize uğrayan Eylül’ün konuyu yargıya taşıması üzerine kamuoyunda geniş tepki toplamış, lisedeki öğrenciler de okulda büyük protestolar düzenlemişti.

ANNE MELEK K.’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA VE ÇAĞRI

Yarınki duruşma öncesi anne Huri Melek K. Manifesto‘ya konuşarak, davaya ilişkin açıklamada bulundu. Melek K. yaptığı açıklamada tacizci öğretmenle ilgili önemli bir bilgiyi paylaştı. Buna göre halen görevde ve serbest olan öğretmen S.D’nin kadrosu, kendisi başka okula gönderilmesine rağmen halen Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde görünüyor.

Huri Melek K. davaya ilişkin açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “aile davasından vazgeçti” şeklindeki beyanını hatırlatarak, “Böyle bir durumun mümkün olmadığını daha sonra basına açıkladım. Bunlar gibi artık saptırma mı diyeyim, yanlış bilgilendirme mi, hep bir engeller çıkarılmaya çalışılıyor önümüze.” dedi.

“Edindiğim bilgiye göre öğretmen halen orada görünüyor.” diyen Huri Melek K. öğretmenin S.D.’nin seçim günü de bu okulda görevli olacağını öğrendiğini belirterek, “Ben buradan şunu çıkarıyorum: Görevlendirme ile başka okula gitti ve ama hala kadrosu bu okulda.” ifadelerini kullandı.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) üyesi olan Huri Melek K., “Yalnız değilim, örgütlü bir kadınım. Ama ben bile bu kadar uğraşırken örgütlü olmayanlar ne yapıyordur kimbilir?” ifadelerini kullandı.

Huri Melek K. yarın 11.00’da görülecek duruşma için de destek çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde, öğrenci Eylül K., coğrafya öğretmeni S.D.’nin, lisedeyken kendisini cinsel tacize maruz bıraktığını açıklayarak okul idaresine şikayette bulunmuştu. Öğrenci Eylül K’nin şikayeti sonucunda okul idaresi tarafından soruşturma başlatılmıştı. Ancak başlatılan soruşturmadan sonuç alınamayınca olay yargıya taşınmıştı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, coğrafya öğretmeni hakkında, “Çocuğa karşı cinsel taciz” ile “Basit tehdit” suçlamalarıyla iddianame hazırladı. Olay hakkında açılan davanın ilk duruşması ise ekim ayında görülmüştü.

Öğretmenin görevine devam etmesi üzerine öğrenciler ekim ayında okulda protesto eylemi yaparak tacizi protesto etmişti. Tacizi protesto eden öğrencilerden 15’ine 5’er gün okuldan uzaklaştırma cezası verilmişti. Cezanın gerekçesi ise “İzinsiz gösteri, etkinlik ve toplantı düzenlemek” olarak açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen okuldaki taciz iddialarının doğru olup olmadığı ve öğretmenin hangi gerekçeyle görevine devam ettiği şeklindeki sorulara yanıtında, okul yönetimince yürütülen soruşturma sonucunda öğretmene disiplin cezası verildiğini kaydetmiş ve “Öğretmen hakkında yapılan soruşturma sonucu disiplin cezası ile tecziye edildiği, adı geçen öğretmenin başka bir okulda görevine devam ettiği belirtilmektedir. Olayla ilgili öğrenci ve öğrenci velisi tarafından 21.11.2016 tarihinde okul müdürlüğüne hitaben şikâyet dilekçesi verildiği, dilekçedeki iddialarla ilgili muhakkik görevlendirildiği, yapılan soruşturma esnasında şikayetçinin şikâyetinden vazgeçtiği, iddiaların sübuta ermediği bildirilerek dosyanın işlemden kaldırıldığı belirtilmektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak anne Huri Melek K. Bakan Selçuk’un açıklamasını yalanlarken, davadan asla vazgeçmediklerini, öğretmenin ceza alması için verdikleri mücadeleyi kesinlikle bırakmayacaklarını belirtmişti.