AKP YSK'nın kararına itiraz etti: CHP'den 'işin çivisi çıktı' açıklaması

AKP Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) seçim kuruluyla ilgili son kararına itiraz etti. .

AKP YSK'nın kararına itiraz etti: CHP'den 'işin çivisi çıktı' açıklaması

AKP, YSK’nin tekrarlanan İstanbul seçimlerinde ilçe seçim kurulları ve seçim personellerinin aynen görev yapmasıyla ilgili kararına itiraz etti.

YSK sandık kurullarını yasaya aykırı olarak oluşturdukları iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkanları ve seçim müdürlerinin, yenilenecek seçimlerde de görevlerine devam etmesine karar vermişti.

YSK’nın itirazı bayramın ardından karara bağlaması bekleniyor.

CHP: TAM ANLAMIYLA ÇARŞAFA DOLANDILAR

CHP YSK Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu da BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, kararına tepki gösterdiği YSK’nın bu tavrıyla bir anlamda “topu taca attığını” ifade etti.

YSK’nın son dönemdeki kararlarının “işin çivisinin çıktığını gösterdiğini” belirten Yakupoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O nedenle ben bu YSK’nın 6 Mayıs tarihli gerekçeli kararıyla ilgili ‘gerekçesiz gerekçeli karar’ diyorum. Çünkü o kararda gerekçe yaratmaya çalıştılar.

Kamu görevlisi olmayanlardan atanan sandık kurullarında kullanılan oyları geçersiz kıldın ama o kurulları atayan ilçe seçim kurulu başkanları ve üyeleri devam edebilir diyorsun. Zaten kurul üyeleri itiraz etmiş ‘Bizi görevden alın’ diyor, ama sen işlem yapılmasına kararı veriyorsun. Açıkçası tam anlamıyla çarşafa dolandılar. Artık bu karar üzerine sorulacak soruların cevabı yok, işin çivisi çıktı.”