AKP'li Sakallı'dan müteahhitlere müjde: Eskişehir’i şantiyeye çevireceğiz

AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı katıldığı programda anlattıklarıyla, rant ve ihale dağıtımına dayalı sağcı belediyeciliğin örneğini oluşturdu.

AKP'li Sakallı'dan müteahhitlere müjde: Eskişehir’i şantiyeye çevireceğiz

AKP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, yerel seçim öncesi kente ilişkin “proje”lerini açıkladığı programda adeta rant ve ihale belediyeciliğinin özetini sergiledi.

Yerel ES TV’de yayınlanan Eskişehir’in Nabzı programının konuğu olan Sakallı, kentle ilgili temel hedefini açıklarken şu sözleri kullandı:

“Biz şunu söylüyoruz: Eskişehir’i adeta bir şantiyeye çevireceğiz. Hem geçen 20 yılının eksikliklerini telafi etme konusunda hem de 5 yılın bütün bir hizmetlerini yapma konusunda karalıyız”

İHALELERDE ‘HEMŞERİ’ KIYAĞI

Sakallı’nın sözlerinin devamında dile getirdikleri ise, belediyeyi kamusal bir hizmet değil de sermayeye rant dağıtmak için bir aracı kurum olarak gördüğünü gözler önüne seriyor. Odunpazarı Belediye Başkanı olduğu dönemdeki “ihalecilik” tecrübesini anlatarak konuyla ilgili uzmanlığını konuşturan AKP’li başkan adayı, şu ifadeleri kullanıyor:

“Ben belediye başkanı olduktan sonra Eskişehir’deki hiçbir iş öncelikle Eskişehirliler tarafından yapılan işler olacak. Ancak Eskişehirliler yapmazsa o işler yabancı müteahhitler tarafından yapılan işler olacak. Mesela Ihlamurkent’te ben Eskişehirli müteahhitler oradaki ihalelere girebilsinler diye ihale miktarını 300 konuta kadar düşürttürmüştüm. Yani hiç olmazsa 300’lük paketler çıkartalım Eskişehirli müteahhitler de toplu konut idaresinin bu ihalelerine girebilsinler diye. Böyle çalışmak gerekiyor. Eskişehir’in parası Eskişehir’de kalmalı.”

“HDP SEÇMENİ CHP’YE YAKIN DEĞİL”

Sakallı, “Bu seçimde HDP’li seçmen CHP’ne oy verecek mi yoksa Burhan Sakallı’ya teveccüh gösterecek mi?” sorusunu şu şekilde yanıtladı: “Vatandaşlarıma bakarken bu CHP, bu AKP, bu HDP, bu MHP ya da İYİ Parti seçmeni demem. Ben vatandaşlarımıza mümkün olduğu kadar onlarla aramızda bir diyalog oluşturacak bir tarz seçerim ve onlara derim ki böyle bir şehirde yaşamak istemez misiniz? Şehrimizin böyle böyle bir sorunları var bu sorunların çözülmesini istemez misiniz derim. Her anlamda diğer şehirlerle rekabet eden bir şehir olmasını istemez misiniz diye sorarım. Bu soruyu sorarken vatandaşımızın bir önceki seçimde hangi partiye oy verdiğini hiç merak etmiyorum. Bir başka partinin seçmenlerini kazanabilmek için şöyle bir dil geliştireyim diye düşünürüm. HDP seçmenlerinin CHP’ye yakın olduğu tezine de katılmıyorum. Eskişehir hiç kimsenin ipoteğinde değil, Eskişehir hiç kimsenin arka bahçesi de değil. Eskişehir özgür bir şehir, demokrat ve demokratik bir şehir. Eskişehir’de yaşayan tüm vatandaşlarımız bence sınıf vatandaşlardır”