Bahçeli 'teşekkür turuna' hazırlanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından 'teşekkür turu' kapsamında birçok şehri ziyarete hazırlanıyor.

Bahçeli 'teşekkür turuna' hazırlanıyor

31 Mart yerel seçimlerinde mevcut belediye sayısını 125’ten 227’ye çıkaran AKP’nin ittifak ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, 19-21 Nisan tarihleri arasında seçimi kazanan belediye başkanlarıyla Antalya kampında bir araya gelecek.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre, Bahçeli kampın ardından il il gezerek seçim sonuçlarına ilişkin teşekkür turu yapacak.

Bahçeli ilk olarak, yüzde 56 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt’a gidecek. 24 Haziran seçimlerinde Bayburt’ta en yüksek oyu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan almıştı. Erdoğan seçimin ardından teşekkür gezisine Bayburt’tan başlamıştı.

MHP lideri Bahçeli’nin yeni kazanılan belediyeleri de ziyaret etmesi bekleniyor. MHP, yerel seçimlerde Manisa, Erzincan, Çankırı, Karaman, Osmaniye, Bartın, Karabük, Bayburt, Amasya ile 2014 seçimlerinde kıl payı AKP’ye kaybettiği Kütahya ve Kastamonu’yu almıştı. Bahçeli’nin bu illere de teşekkür ziyareti yapması planlanıyor.