CENTCOM 'Bağdadi' operasyonundan ilk görüntüleri paylaştı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonun görüntülerini yayınladı.

CENTCOM 'Bağdadi' operasyonundan ilk görüntüleri paylaştı

CENTCOM Komutanı Org. Kenneth McKenzie Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında Bağdadi operasyonuna ilişkin havadan çekilen görüntüleri paylaştı.

Yayınlanan görüntülerden birinde, silahlı bir grubun operasyonu gerçekleştiren ABD kuvvetlerine ateş açtığı, diğerinde de ABD özel kuvvetlerinin Bağdadi’nin bulunduğu belirtilen binaya girdiği an görülüyor.

Amerikalı yetkililer, Bağdadi ile birlikte 3 çocuğun öldüğünü açıklamıştı. CENTCOM Komutanı bu bilgiyi güncelleyerek, Bağdadi ile birlikte ölen çocukların sayısının iki olduğunu söyledi.

CENTCOM Komutanı, açıklamasında “(Bağdadi’nin) Gizlendiği yerde kısa süreli ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde ettiğimiz netleştiğinde, onu yakalamak veya öldürmek için tasarlanmış bir infaz planı geliştirdik ve görev için özel bir operasyon ekibi hazırlamaya başladık. Misyonun ana taslağı Suriye’de önceden düzenlemiş olan özel operasyon kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir helikopter saldırısıydı” ifadelerini kullandı.

McKenzie, açıklamasında “Bağdadi’nin kalıntıları Silahlı Çatışma Kanunu uyarınca 24 saat içinde denize gömüldü” diye ekledi.