CHP'liler adayları protesto etmek için Anıtkabir'e yürüyor

Ankara'ya doğru yürüyüşe geçen grubun Anıtkabir'e gideceği belirtildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eylem yapan partililerle görüşmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dragos Sosyal Tesisleri'ne gelerek, 40 dakikalık bir görüşme yapıp ayrıldı.

CHP'liler adayları protesto etmek için Anıtkabir'e yürüyor

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren CHP’nin Maltepe ilçe teşkilatından bir grup, “Temiz toplum, temiz siyaset” pankartı açarak, Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Maltepe mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesinin ardından partinin ilçe yönetim kurulu istifa kararı almıştı, CHP Maltepe İlçe teşkilatına üye bir grup, “Temiz toplum, temiz siyaset” pankartıyla Ankara’ya yürümeye karar verdi.

Maltepe İlçe Teşkilatı önünde bir araya gelen CHP’liler, “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

CHP’nin eski İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, gruptakiler adına yaptığı açıklamada partisinin yerel yönetim aday belirleme sürecinde topluma doğru bir mesaj vermediğini, süreçteki kaygılarının ise dün yapılan atamalarla tahammül sınırını aştığını dile getirdi.

AŞİRET REİSİ, SERVETİNİ AÇIKLAMAYAN ADAYLARI KABUL EDEMEYİZ

Partiden ‘aşiret reisi olan’, ‘servetlerini açıklamayan’ ve uygun olmayan kişilerin aday gösterilmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Otlu, belediye başkanlarının hemşehri, eş, dost, ekip arkadaşı, manevi oğul gibi altı boş kavramlarla belirlenemeyeceğini söyledi. Otlu, “Hatadan dönmek erdemdir. Biz güvendiğimiz adaylarla sokakta olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen grubun Anıtkabir’e gideceği belirtildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eylem yapan partililerle görüşmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dragos Sosyal Tesisleri’ne gelerek, 40 dakikalık bir görüşme yapıp ayrıldı.

CHP’liler, Kaftancıoğlu ile görüşmelerinin ardından yürüyüşlerini sürdürdü.