Erdoğan'dan talimat: Sigara özel araçta da yasaklanıyor

Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında şahsi araçlarda da sigaranın yasaklanması, içenlere ceza verilmesini sağlayacak düzenleme yapılması konusunda talimat verdi.

Erdoğan'dan talimat: Sigara özel araçta da yasaklanıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 74. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için ABD’ye yapacağı ziyaret öncesi partisinin MKYK ve MYK’sını topladı.

Toplantıda, Üçlü Zirve’deki görüşmelerin ayrıntılarını paylaşan Erdoğan, ‘güvenli bölge’ için ABD’ye iki haftalık süre veren Türkiye’nin, sonuç alınamaması halinde kendi harekât planlarını devreye sokma yönündeki kararlılığını vurguladı.

‘Güvenli bölge’nin, Türkiye’nin güney sınırı boyunca güvenliğinin tesisi ve Türkiye’deki mevcut Suriyeli sığınmacıların mali yükünün azaltılması için şart olduğunu ifade eden Erdoğan’ın “Bizim bu yöndeki kararlılığımızda en ufak bir geri adım olmayacak. Bu iş çözülecek” dediği öğrenildi.

HDP ÖNÜNDEKİ ‘ANNELER’ EYLEMİ

AKP MKYK’nın kadın üyelerinin, ‘anneler’in HDP binası önündeki eylemine destek için Diyarbakır’a gitmelerinin gündeme geldiği toplantıda Erdoğan’ın, annelere sosyal medyadan destek verilebileceğini söylediği ancak parti yöneticilerinin Diyarbakır’daki eyleme katılmamalarını istediği belirtildi.

Erdoğan’ın “Bu olayı bir partinin sahiplenmesinden öte bölgede yaşayanların sahiplenmesi lazım” dediği öğrenilirken, annelerin eylemine ilişkin “farklı spekülasyonların ve algı oluşturma çabaları”nın önlenmesi için, eyleme desteğin, ailelerle Kürtçe iletişim kurabilecekler olmaları, bölgenin hassasiyetlerini daha iyi bilmeleri nedeniyle AKP Diyarbakır Kadın Kolları’nın bu desteği vermesi görüşü benimsendi. Erdoğan’ın toplantıda, “Biz odağımızı kaybetmeyelim, kardeşliğimize sahip çıkalım. Bize diz çöktürmek isteyenler ama diz çökmeyeceğiz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

YANDAŞ VAKIFLARA YARDIMLAR

Toplantıda AKP kurmaylarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 ve öncesinde TÜRGEV, ENSAR, TÜGVA gibi vakıf ve derneklere yapıldığı iddia edilen yardımlarla ilgili açıklamaları da gündeme getirdiği ve “manipülasyon” yapıldığını savunduğu belirtildi Kurmaylar, “CHP’li belediyeler, o vakıfları karalayıp toplum önünde itibarlarını zedeleyici açıklamalar yapıyor” dedi

Bu bilgilendirmenin ardından Erdoğan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ben bu boyutta olduğunu bilmiyordum. Bu açıklamalar bildiğimin ötesinde. Keşke bu konuyu da belediye başkanlarıyla yaptığımız toplantıda konuşsaydık” dedi. Belediye başkanlarıyla toplantıların kendi başkanlığında devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı CHP’li belediye başkanlarının kendisinden özel randevu istediğini söyledi. Erdoğan, önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu bazı CHP’li belediye başkanlarına randevu vereceğini, bu görüşmede vakıflar konusunu da gündeme getireceğini söyledi.

ARAÇTA İÇMEYE DE CEZA

Erdoğan, MKYK’da sigara yasağı konudaki “hassasiyet”ini de bir kez daha gösterdiği belirtildi. Buna göre, bir program için yoldayken, içinde çocukları olmasına rağmen arabada sigara içen bir şoför gördüğünü aktaran Erdoğan’ın, “Arkada çocuklar oturuyor. Olur mu böyle şey? Bunlara da ceza verilmesi lazım” dediği kaydedildi.