Giresun Belediye Başkanı, saat kulesini Rumlardan esinlenilmiş diye yıktırdı

AKP'li Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, eski başkan Kerim Aksu döneminde inşa edilen Kule için çıkarılan yıkım kararını bugün uygulattı.

Giresun Belediye Başkanı, saat kulesini Rumlardan esinlenilmiş diye yıktırdı

Giresun Belediyesi, kentte eskiden Keşap Durağı olarak bilinen dolmuş durağını 2016 yılında Cumhuriyet Meydanı isimli yeni bir şehir meydanı yapma projesi kapsamında meydana bir de saat kulesi inşa etmişti.  Yapılan saat kulesi, günümüze ulaşmayan Metamorfoz Ortodoks Kilisesi’ne ait çan kulesinin mimarisine sahipti. Giresun’da geçmişte şehrin simgesi olan kulenin üstüne de hilal-yıldız yerleştirilmişti.

Eski Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde inşa edilen kule için çıkarılan yıkım kararı, bugün AKP’li Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından uygulandı.

Yıkımla ilgili belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre “özellikle sokaktaki vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate aldıklarını” öne süren Şenlikoğlu, ‘Çan kulesinin şanlı tarihimizi asla temsil etmiyor’ diyerek Trabzon Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün de yıkım kararı bulunduğunu ve kararın uygulandığını söyledi.

Şenlikoğlu, “Rumlara ait eski çan kulesinden esinlenerek sözüm ona saat kulesi adı altında inşa edilen kulenin yıkılması için, gerek seçim öncesi gerek göreve geldikten sonra vatandaşlarımızdan çok ciddi manada tepkiler aldık. Bu konuda hemşehrilerimizin düşüncelerini dikkate alıyoruz. Çan kulesinin yıkımıyla yerine ilimize ve Giresunlumuza yakışır düzenleme ve çalışmayı en kısa zamanda yapacağız” dedi.

İşte üstte bugün itibariyle artık yerinde olmayan Saat Kulesi’nin fotoğrafı ve altta da çan kulesi ile birlikte yaklaşık 100 yıl önce yıkılan Metamorfoz Ortodoks Kilisesi’ni temsilen bir resim: