'Honda Gebze'de 770 işçinin çalıştığı fabrikasını kapatıyor'

Japon otomotiv üreticisi Honda’nın Türkiye’deki fabrikasını kapatacağı iddia edildi.

'Honda Gebze'de 770 işçinin çalıştığı fabrikasını kapatıyor'

İngiltere’nin AB’den ayrılması (Brexit) ile ilgili tartışma ve belirsizlikler sürerken Japon araç üreticisi Honda’nın İngiltere’deki otomobil fabrikasını 2022 yılında kapatacağı ve 3 bin 500 kişinin işini kaybedeceği bildirildi.

İngiltere’nin güney bölgesindeki Swindon fabrikasının kapatılma kararıyla ilgili Honda’dan resmi bir açıklama henüz gelmezken, firmanın Türkiye’de bulunan fabrikasını da kapatacağı öne sürüldü.

DÜNYA gazetesinden Aysel Yücel’in aktardığına göre, Muhafazakar Parti Swindon Milletvekili Justin Tomlinson “Honda kararında netleşti. Honda’nın İngiltere’den çekilme kararının Brexit ile ilgisi yok. Japon otomotiv üreticisi Türkiye’deki fabrikasını da kapatacak. Çünkü markanın yeni üretim stratejisi doğrultusunda, tüm Avrupa için üretimi Japonya’daki fabrikadan sağlanacak” ifadelerini kullandı.

770 KİŞİ DAHA İŞSİZ KALACAK

Honda’nın Gebze Şekerpınar’da bulunan fabrikası firmanın Avrupa’daki ikinci otomobil üretim tesisi konumunda. Yıllık üretim kapasitesi 50 bin araç olan Honda Türkiye Gebze Fabrikası’nda 770 kişi çalışıyor. Burada üretilen araçlar modellerden bazıları Almanya, Polonya, Romanya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Mısır ve İsrail’in de dahil olduğu 30’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.