İngiliz bakan eylemcinin boğazını sıkıp yaka paça dışarı attı, görevinden alındı

İngiltere’de Greenpeace üyesi bir protestocuyu yaka paça dışarı sürükleyen Asya ve Pasifik’ten sorumlu devlet bakanı Mark Field görevinden uzaklaştırıldı.

İngiliz bakan eylemcinin boğazını sıkıp yaka paça dışarı attı, görevinden alındı

Olay dün başkent Londra’da Maliye Bakanı Philip Hammond’ın yıllık Mansion House toplantısında ekonomi üzerine yaptığı konuşma sırasında gerçekleşti.

Takım elbiseli ve kırmızı giysili Greenpeace eylemcileri, iklim değişikliğini protesto etmek için salona girdi.

Videoya alınan olayda, Muhafazakâr Partili Mark Field sandalyesinden kalkarak kadın protestoculardan birini sütunlardan birine doğru kabaca iterken görülüyor. Kadının boğazına sarılan Field daha sonra onu ensesinden iterek salonun dışına sürüklüyor.

​Yapılan çağrı üzerine polis olay yerine gelerek protestocuları dışarı çıkardı. Yapılan açıklamada, “Eylemciler işbirliği yaptılar ve mekanı terk ettiler. Gözaltı işlemi yapılmadı” denildi.

Mark Field ise olay üzerine yaptığı açıklamada “Güvenlik görevlisi yoktu ve bir anlığına gerçekten silahlı olabileceğinden endişe ettim” dedi. Yaşananlar nedeniyle pişman olduğunu söyleyen Field, protestocuya seslenerek “Koşulsuz özür diliyorum” diye konuştu.

GEÇİCİ OLARAK GÖREVDEN ALINDI

Olaydan kısa süre sonra Markl Field hakkında açıklama yapıldı ve soruşturma tamamlanana kadar bakanlıktan geçici olarak alındığı duyuruldu.