Irak istihbarat şefi: IŞİD emirleri Türkiye'de, saldırı hazırlıkları yapılıyor

Irak askeri istihbaratının şefi Korgeneral Saad el Allak, IŞİD'in bazı üst düzey liderlerinin Türkiye'ye kaçtığını savundu. Allak, 'büyük paralara erişimi olan' bu kişilerin Türkiye'de yeni hücreler kurduğunu ve dünya çapında saldırı planladığını söyledi.

Irak istihbarat şefi: IŞİD emirleri Türkiye'de, saldırı hazırlıkları yapılıyor

IŞİD’in Türkiye’de ‘üslenerek’ yeni saldırılar planladığı öne sürüldü. İddiaya göre, Türkiye’de yeni hücreler kuran IŞİD liderleri, örgütü buradan canlandırmayı hedefliyor. İddia, Irak’ın askeri istihbarat şefi Korgeneral Saad el Ellak’a ait.

CNN International’daki söyleşisinde Ellak, Türkiye’ye kaçan dokuz IŞİD liderinin dosyasını Ankara’ya verdiklerini, bu kişiler arasında ‘dünya çapında saldırıları finanse edebilecek kadar devasa miktarlarda paraya erişimi olan üst düzey finansörlerin bulunduğunu’ söyledi. Iraklı komutan, IŞİD işin “Yeni üye toplamanın yanı sıra büyük çaplı saldırılar planlıyorlar” diye konuştu.

IŞİD’lilerin bu yılın başında Suriye’nin doğusundan kaçtığını ve SDG’ye rüşvet ödeyerek Gaziantep’e ulaştıklarını söyleyen Ellak “Şu anda Türkiye’de bulunan IŞİD’liler yeni teröristlerin örgüte alınmasını organize ediyorlar” dedi.

Iraklı yetkililerin Türkiye’ye ilettiği dosyalar arasında ‘bomba imalatçısı olarak bilinen iki militan hakkında bilgiler olduğunu söyleyen Ellak “Khair-Allah Abdullah Fatthi ve Hussein Farhan Asslebi isimli iki militanın IŞİD’in gördüğü en iyi bomba imalatçıları” dedi.

IŞİD kamplarından kaçanlarla ilgili olarak uluslararası boyutta bir adım atılması gerektiğini söyleyen Ellak “Bu suçlular kamplardan çıkıp ülkelerine dönebiliyor ve Avrupa, Asya ve Afrika’nın kuzeydoğusu için büyük tehlike oluşturuyorlar” dedi.