İstanbul'un komünist adayı Aysel Tekerek, Nesin Vakfı'nı ve direnişteki Salteks işçilerini ziyaret etti

İstanbul'un komünist başkan adayı Aysel Tekerek seçim çalışmalarına kapsamında ziyaretlerine devam ediyor.

İstanbul'un komünist adayı Aysel Tekerek, Nesin Vakfı'nı ve direnişteki Salteks işçilerini ziyaret etti

Türkiye Komünist Hareketi’nin desteklediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Başkan adayı Aysel Tekerek, yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.

Tekerek bugün ilk olarak Çatalca’da bulunan Nesin Vakfı’nı ziyaret etti. Tekerek’i burada Vakıf yönetimi adına Ceyda Karataş karşıladı. Karataş, Tekerek’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken komünist adaya seçim çalışmalarında da başarılar diledi.

Aysel Tekerek, Nesin Vakfı’na ziyaretine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“KENDİ HAKKIMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Aysel Tekerek, buradaki temaslarının ardından Çatalca’daki Salteks Tekstil’de direnişteki 20 işçiye dayanışma ziyaretinde bulundu ve mücadelelerinde yanlarında olduklarını dile getirdi.

Fabrika önünde sürdürdükleri direniş alanında işçilere hitap eden Tekerek, “Sizin bugün burada verdiğiniz mücadele sadece patronun işyerindeki haksızlıklarına karşı, kendi haklarınızı savunmak için, ekmek mücadelesi için değil; aynı zamanda bir insan olma mücadelesidir. İnsanlar haklarıyla birlikte vardır. O haklar ne zaman elimizden alınırsa, biz sadece insanlığımızdan değil, insanca yaşamak hakkımızdan da vazgeçmiş oluruz. Bugün patronunuzun bir eli yağda bir eli balda. Dünyanın bütün haklarından yararlanan ve bunu bizim gibi işçileri süründürerek elde ettiği karla mükemmel bir hayat yaşıyor. Oysa biz işçiler onlar gibi mükemmel yaşamak için değil, insanca yaşamak için hayat sürüyoruz ve kimsenin hakkında gözümüzün olmadığını sadece kendi hakkımızın bize verilmesi için mücadele ediyoruz. Bu mücadele bugün değilse mutlaka yarın kazanılacaktır.” ifadelerini kullandı.