İzmir'de aylardır maaş alamayan Mahall Bomonti işçilerinin eylemi sonuç verdi: Hak verilmez alınır!

İzmir Konak’ta Türkerler Holdinge ait Mahall Bomonti projesinin şantiyesinde çalışan işçiler aylardır maaş alamadıkları için eyleme başladı. İşçilerin saatler süren eylemi sonrası ücretleri yatırıldı.

İzmir'de aylardır maaş alamayan Mahall Bomonti işçilerinin eylemi sonuç verdi: Hak verilmez alınır!

İzmir’de Mahall Bomonti projesinde Ermak isimli alt taşeron şirket bünyesinde çalışan, aralarında İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçilerin de bulunduğu işçiler bu sabah işçiler işbaşı yapmadı.

3 aydır maaşlarının yatmaması nedeniyle eyleme geçen işçilerden ikisi de şantiye içerisindeki kule vince çıkarak taleplerini dile getirdi.

Olay üzerine şantiyeye polis ve itfaiye ekipleri de getirilirken, İYİ-SEN temsilcilerinin şantiyeye girişleri şirketten gelen talimat nedeniyle güvenlik görevlilerince engellendi.

Eyleme ilişkin bilgi aldığımız İYİ-SEN İl Temsilcisi Berk Aktürk, maaşları ödenmeyen işçilerin 2 Mayıs günü 15 gün sonra işten çıkacaklarına dair patrona bildirimde bulunduklarını, ancak bu sürenin bugün itibariyle dolması sonrasında da bir adım atılmayınca da eyleme geçtiklerini belirtti.

Yaklaşık 3-4 saat süren eylem işçilerin ücretlerin banka hesaplarına yatırıldığını öğrenmesi sonrasında sona erdi.