Kadri Gürsel yeniden cezaevine konuldu

Gazeteci Kadri Gürsel, Cumhuriyet Gazetesi davasından aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezasının kesinleşmesi üzerine yeniden cezaevine gönderildi.

Kadri Gürsel yeniden cezaevine konuldu

Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan Kadri Gürsel, AYM’nin kendisi için verdiği “kişi güvenliği ve özgürlüğü ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiği” kararına rağmen savcılık tarafından 2,5 yıllık hapis hükmünün infazı için çağrıldı.

Twitter hesabından açıklama yapan Gürsel, karar için “Hapse konulmam söz konusu. Cumhuriyet davasında verilen ve tutuklulukta peşinen infaz edilmiş olan haksız ve delilsiz hüküm nedeniyle, değil birkaç gün, bir saniye için dahi hapsedilmem hukuken mümkün değildir, olursa, bu hukukun ağır bir ihlalidir” dedi.

Gürsel, cezasının kesinleşmesi üzerine infaz için bugün saat 14:00 sıralarında Çağlayan Adliyesi’ne geldi

İnfaz savcılığında işlemleri süren Gürsel, basın mensuplarının soruları üzerine, “Normalde hiç cezaevine girmemem gerekiyor. Ama yasadaki bu durum nedeniyle şimdi tekrar cezaevine gireceğim. Bana 20 Mayıs’ta tebligat geldi. 10 gün içinde savcılığa gelmem istenildi. Ben de süre dolmadan geldim” dedi.

Savcılıktan kendisine giden davet kağıdı üzerine teslim olan Gürsel, burada yapılan işlemlerinin ardından Metris Cezaevine gönderildi.