Kaz Dağları'ndaki katliama karşı büyük buluşma bugün...

Kanadalı şirket Alamos Gold'un yaptığı ağaç katliamı yaşanması üzerine 26 Temmuz'da başlatılan “Su Ve Vicdan Nöbeti” kapsamında bugün büyük buluşma gerçekleştirilecek.

Kaz Dağları'ndaki katliama karşı büyük buluşma bugün...

Çanakkale’nin tek içme ve kullanma su kaynağı olan Atikhisar Barajı civarında yapılan ağaç katliamı ile altın madeni faaliyetleri devam ediyor.

Kanadalı maden şirketi Alamos Gold’un bölgede yaptığı büyük doğa katliamına karşı Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi ve çevre gönüllüleri tarafından, 26 Temmuz’da Kirazlı Balaban mevkiinde ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ başlatılmıştı. Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesi tarafından 5 Ağustos’ta nöbetin büyük buluşmasının yapılacağı belirtilmişti.

Yapılan açıklamada, 5 Ağustos günü saat 12.00’da basın açıklaması yapılacağı, daha sonra işletmenin olduğu bölgeye hareket edileceği, saat 15.30’da da nöbet alanında basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

Tüm Çanakkale halkının davet edildiği açıklamada “Çanakkale’nin tek içme ve kullanma su kaynağı Atikhisar Barajı havzası ile Bayramiç ve Çan havzalarını kirletecek altın ve gümüş madenciliğine dur demek için 26 Temmuz’da başlayan ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ 5 Ağustos’ta Kirazlı Balaban’da büyük buluşmasını gerçekleştirecek. Tüm kentlilerimizi, kalbi burada bizlerle atan herkesi ve sesimizi dünyaya duyurmamıza aracılık eden tüm basın camiasını, Dünya mirası Kazdağlarımızın geleceğine sahip çıkmaya mücadelemize ses olmaya davet ediyoruz” denildi.