Reklam
Kategoriler: Yaşam

Köyde büyük yangın: Evler kül oldu…

Reklam

Dün saat 23.00 sıralarında Kargı ilçesi Çal köyünde Nuh Kaçmaz’a ait kerpiç ve ahşap evde yangın çıktı. Kısa sürede alevlerin sardığı ev tamamen yandı. Alevler bitişikteki diğer evlere de sıçradı.

Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine Çorum Kargı, Tosya ve Osmancık belediyelerine ait itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 5 arazöz, 3 su tankeri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın 3 saatte kontrol altına alınabildi. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında, 8 kerpiç ve ahşap ev, 1 ambar ile 1 ahır tamamen yandı. Can kaybı ve yaralananın olmadığı yangınla ilgili hasar tespit çalışması başlatıldı.

Çal Muhtarı Ali Ertaş, yangın sırasında evinde olduğunu belirterek, “Yangının olduğunu duydum, koşarak geldim. Komşularımız evdekileri çıkartmıştı. Biz de gelir gelmez müdahaleyi yaptık. İtfaiye ekipleri geldi, onlar da müdahale etti. Ama 8 evimiz yandı” dedi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yangında 8 ev, 1 ahır ve 1 deponun tamamen yanarak kül olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yangın tamamen kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları yapıldı. Köyde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Hasar tespit çalışmalarının ardından evi yanan vatandaşlarımıza gerekli incelemeler sonrası gerekenler yapılacaktır. Evleri yananlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam