Mahkemeden, Adnan Oktar savunma yaparken çekilen fotoğrafa suç duyurusu

Adnan Oktar ve cemaatine yönelik davanın 4'üncü duruşması bugün yapıldı. Mahkeme, Oktar’ın savunması sırasında çekilen ve sosyal medyada yer alan fotoğrafı çeken kişinin belirlenmesi için suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkemeden, Adnan Oktar savunma yaparken çekilen fotoğrafa suç duyurusu

Bugün devam eden Adnan Oktar ve cemaatine yönelik davada Cumhuriyet Savcısı, davanın ilk gün görülen celsesinde Adnan Oktar’ın savunma yaptığı sırada salonda fotoğraf çekilerek sosyal medyada paylaşıldığını kaydetti.

Sosyal medyada yer alan fotoğrafın çekilen açı itibariyle sanık avukatlarının oturduğu kısımdan çekildiğinin anlaşıldığını kaydeden savcı, fotoğrafı çeken kişin tespitinin yapılarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Savcının talebini değerlendiren mahkeme, fotoğrafı çeken kişinin tespitinin yapılarak gerekli yasal işlem yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Galip Per, daha sonra salonda bulunanlara görüntü, fotoğraf çekimi konusundaki yasağı hatırlatarak uyarıda bulundu.