Numan Kurtulmuş'tan havalimanı arazisindeki hissesi için açıklama: Merhum babam almış...

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yeni havalimanında ranta açılan arazideki ortaklık hissesi için "Yerini bile bilmiyorum, merhum babam almış." açıklaması yaptı.

Numan Kurtulmuş'tan havalimanı arazisindeki hissesi için açıklama: Merhum babam almış...

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Arnavutköy’de yeni havalimanı yakınında imara açılan arazide kendisinin de hissesi olduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili haberlere yönelik açıklamada bulundu.

Söz konusu arazinin 50 yıl önce babası tarafından alındığını belirten Kurtulmuş, ‘kupon’ olarak adlandırılan yerin ise “küçük bir kooperatif hissesi” olduğunu söyledi. Kurtulmuş, haberler üzerinden yapılanın ise “spekülasyon olduğunu”  ve “basın ahlakının ayaklar altına alındığı”nı öne sürdü.

AA kaynaklı habere göre Kurtulmuş’un açıklaması şöyle;

“Bugün bazı medya kuruluşları tarafından şahsımı hedef alan “kupon arazide sürpriz isimler” başlıklı haber üzerinden şahsımla ilgili yanlış anlaşılmalara neden olacak spekülasyona yer verilmiştir.

Söz konusu yer; merhum Babamın yaklaşık 50 yıl önce kardeşlerim ve benim adıma Selametköy üzerinden aldığı, akıbetini ve yerini bilmediğimiz, hatta elimizde tapusu bile bulunmayan küçük bir kooperatif hissesidir.

Meselenin aslı bu iken şahsımı “kupon” arsayı kapatan biriymiş gibi gösteren bu yayının basın ahlakını ve siyasi etiği ayaklar altına aldığı açıktır.”