'Önümüzdeki günlerde 17-25 Aralık tarzı operasyonlar olabilir'

AKP'li yazar Özışık, AKP'yi yargıdan gelebilecek operasyonlar karşısında 'dikkatli' olmaya çağırdı.

'Önümüzdeki günlerde 17-25 Aralık tarzı operasyonlar olabilir'

AKP’de Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan gibi isimlerin öncülüğünde yaşanan ayrışmaların yargı içinde de saflaşmalara neden olduğuna dair daha önce birçok haber ve yayınlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bir programda konuşan Yargıçlar Sendikası Eski Başkanı Mustafa Karadağ da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’la ilgili çarpıcı bir iddiada bulunmuş ve Fidan’ın odasının yanında AKP içindeki ‘Pelikan’ diye adlandırılan ekibinden bir avukatın odasının bulunduğunu ve Fidan’ın onun oluru olmadan karar alamadığını iddia etmişti.

AKP’ye yakın Türkiye gazetesinin yazarı Süleyman Özışık, “Yeni yargı operasyonları mı geliyor?” başlıklı yazısında, Karadağ’ın sözlerini köşesine taşırken “Şahsi kanaatimi sorarsanız AK Parti’nin bu açıklamaları yapan kişinin peşini bırakmaması gerekiyor.” deyip şu ifadeleri kullandı:

“Zira, Davutoğlu’nun partisi kurulduktan hemen sonra yargı içinde böyle bir algının yayılmaya çalışılması boşuna değil. Bu açıklamalar ve bu algılar üzerinden Erdoğan’a yakın duran gazetecilere düzmece belgelerle operasyon çekilebilir.

Ve önümüzdeki günlerde veya aylarda yargı üzerinden 17/25 Aralık tarzı yargı operasyonları yaşanabilir.

Buna özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.”