Sevilay Yılman, Davutoğlu'nun gidişine sevinen vekili eleştirdi

"Sonuçta giden sadece Abdullah Gül ya da Babacan, Davutoğlu, Beşir Atalay ve diğer isimler değil ki! Giden aynı zamanda partinin ağır hafızası! Partinin genetiği!"

Sevilay Yılman, Davutoğlu'nun gidişine sevinen vekili eleştirdi

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, yazısında Davutoğlu’nun istifası ile başlayan Gül ve Babacan’ın AKP’den kopuşunu değerlendirdi.

“17 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti’yle ilgili çok alışık olmadığımız gelişmeler yaşanıyor…” diyen Yılman, “Bu süreç nasıl devam eder, nerede biter şu anda kestirmem çok mümkün değil ama şunu söyleyeyim: Olanlar çok da hayra alamet değil partinin geleceği açısından.” şeklinde devam etti.

Davutoğlu ve ekibinin ‘fitneci’ diye yaftalanmasına tepki gösteren Yılman, Alpay Özalan’ın sevincini de eleştirdi. Yılman’ın ayrıca ‘partiye sonradan gelmiş’ diye nitelediği Özalan’a tepkisi şöyle:

“Açıkçası bu konulara, “fitneci” şeklinde yaftalanmamak için çok girmek istemiyordum ama dün eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarının AK Parti’den istifa ettiklerini neredeyse sevinç çığlıkları atarak
karşılayanların içerisinde bir de partiye sonradan dahil olmuş eski futbolcu Alpay Özalan gibi AK Partili milletvekilleri olduğunu görünce bu konuda bir şeyler yazmam gerektiğine inandım.

Özalan’ın, Davutoğlu’nu alenen küçümseyen, aşağılayan; “AK Parti’den kovulan Ahmet Davutoğlu, kovulduktan 1 hafta sonra ‘istifa ediyorum’ dedi. Fıkra bu kadar!” deyip bir de kahkaha emojisi koyarak attığı tweet en son baktığımda iki bine yakın paylaşım ve 10 bine yakın da beğeni almıştı.”

Yılman, “Neye seviniyorsunuz? Partinizin hafızasının kaybına mı?!” başlığı verdiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Mesela eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski bakanlardan Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi AK Parti’nin ana kodlarına hakim, partide kuruluşundan bu yana yer alanların partiden kopma süreçlerinde de benzer sevinçli haller sergilenmişti.

Ancak sevinmek niye?

Sevince boğulmak neden?

Sonuçta giden sadece Abdullah Gül ya da Babacan, Davutoğlu, Beşir Atalay ve diğer isimler değil ki!

Giden aynı zamanda partinin ağır hafızası!

Partinin genetiği!”