Trump ve Kim sınırda görüştü: Birbirimizden hoşlanabiliriz

Trump, görüşme öncesinde, "Dün 'belki de Kim'i aramalıyım' diye düşündüm. Birbirimize saygı duyuyoruz, birbirimizden hoşlanabiliriz de..." diye konuştu.

Trump ve Kim sınırda görüştü: Birbirimizden hoşlanabiliriz

Trump ve Kim silahsızlandırılmış bölgede görüştü, Trump, görüşme öncesi “Birbirimizden hoşlanabiliriz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya’nın Osaka kentinde yapılan G-20 Zirvesi’nin ardından Güney Kore’ye geçti. Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri ile de görüşeceğini duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyetilideri Kim Jong-un ile Güney Kore-Kuzey Kore sınırında yer alan “silahsızlandırılmış bölgede” görüşeceklerini açıkladı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Seul’de yaptığı görüşmelerin ardından basın mensuplarına konuşan Trump, ilgili yetkililer arasındaki son hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Trump, Moon ile birlikte “silahsızlandırılmış bölgeye” gideceklerini kaydederek, “DMZ’ye gidiyoruz ve orada Kuzey Kore lideri Kim ile görüşeceğiz. Birbirimiz anlıyoruz. Yaptırımlar hala devrede, acelem yok” ifadelerini kullandı. Görüşmenin amacına ilişkin bir soruya ise Trump, “Sadece el sıkışıp merhaba diyeceğiz çünkü Vietnam’dan bu yana birbirimizi görmedik” cevabını verdi.

G-20 Zirvesi kapsamında Japonya’da bulunan Trump, Kuzey Kore lideri Kim’e görüşme teklifinde bulunmuş, Kuzey Kore ise Trump’ın teklifine “çok ilginç bir öneri” yanıtını vermişti.

Trump, görüşme öncesinde, “Dün ‘belki de Kim’i aramalıyım’ diye düşündüm. Birbirimize saygı duyuyoruz, birbirimizden hoşlanabiliriz de…” diye konuştu.

Bunun üzerine silahsızlandırılmış bölgede bir araya gelen iki lider kameraların önünde tokalaştı. Trump daha sonra Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti sınırına geçti ve bunu yapan ilk ABD Başkanı oldu.

Kim Jong-un ise “Trump’ın görüşme teklifine çok şaşırdım, önceden ayarlanmış bir görüşme değildi” diye konuştu.