Uludağ'da çatışma sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı: Tatilciler otelleri boşaltıyor...

Türkiye'nin popüler kayak merkezlerinden Uludağ’da iki grup silahlı çatışmaya girdi. Çatışma sonucunda 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Uludağ'da çatışma sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı: Tatilciler otelleri boşaltıyor...

Uludağ ‘da güvenlik görevlileriyle kayak kiralayan işletmeciler arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü üç kişi yaralandı. Olay nedeniyle birçok tatilci Uludağ’ı terketti.

Çatışma kış turizminin en önemli kayak merkezlerinden olan Uludağ Birinci Oteller bölgesinde yaşandı. Uludağ’daki kış festivalinde görev yapan güvenlik görevlileri ile kayak kiralama işi yapan esnaflar arasında geceyarısına doğru çıkan tartışma çatışmaya dönüştü. Olayda üç kişi yaralandı, Yusuf Köse adlı esnaf hayatını kaybetti.

Jandarma bölgesi olan Uludağ’a Bursa’dan da özel harekat, çevik kuvvet polisi ve zırhlı araçlar sevk edildi. Polis ve jandarma, Uludağ yolunu ablukaya alarak silahlı şüphelilerin kaçma ihtimaline karşı önlem aldı. Ekipler, araçlarda ve kişiler üzerinde arama kimlik kontrolu ve arama başlattı.

Jandarma özel güvenlik görevlilerinden ve kayak kiralama işi yapan esnaflardan oluşan 17 kişiyi gözaltına aldı.

Aramada Uludağ’dan Bursa’ya inen bir otomobilden ruhsatsız silah ele geçirildi. Polis sürücüyü gözaltına aldı.

Olayın yaşandığı yerin yakınındaki otellerdeki tatilcilerin, gece yarısı ellerindeki valizler ile otelleri boşalttığı ve tatillerini sonlandırdıkları görüldü. (DHA)