Vali'den Alevileri hedef alan yazılar için 'açıklama': Mezhepsel değil, asayiş olayı

İzmir’in Gaziemir'deki 'Defol Alevi' yazılamaları üzerine Valilik ve AKP'den açıklamalar geldi.

Vali'den Alevileri hedef alan yazılar için 'açıklama': Mezhepsel değil, asayiş olayı

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların yaşadığı mahallede duvarlara çarpı işareti konup ‘Defol Alevi’ şeklinde yazılması üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada yazının “mezhepsel bir duruma değil asayiş olayına dayandığı”nı öne sürdü.

Vali Ayyıldız, “Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat takip ettiğini söylerken “İzmir Valiliği ve Emniyet birimleri azami hassasiyetle ilgilenmektedir. Dolayısıyla devlet kurumları tarafından bu meselenin ‘birkaç çocuk yapmıştır’ denilerek geçiştirildiği bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Güzel İzmir’imizde huzuru bozacak hiçbir şeye müsaade edilmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.