Yeni Şafak'ın şefi Karagül: İstanbul bir kez daha geri alındı...

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, YSK'nın İstanbul'la ilgili iptal kararını 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasına benzetti.

Yeni Şafak'ın şefi Karagül: İstanbul bir kez daha geri alındı...

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesiyle 15 Temmuz darbe girişiminin “bastırılması” arasında benzerlik kurdu ve “İstanbul bir kez daha geri alındı.” dedi.

AKP’nin İstanbul’u 31 Mart’ta kaybetmesine ilişkin, “Türkiye’yi aşan, siyasi partileri aşan bir irade, ülkemize de, milletimize de, geçmişimize ve geleceğimize de saldırıyordu ve bu biliniyordu.” iddasında bulunan Karagül, yazısında bu seçimle ilgili  “casusluk, terör, darbe ve milli güvenlik eksenli derin, kapsamlı bir soruşturma başlatılması” çağrısı yaptı.

Yandaş isim yazısına şöyle devam etti:

Tekrar söyleyelim:

15 Temmuz’da İstanbul’a el koymaya çalışıp da başaramayanlar 31 Mart’ta İstanbul’a el koydu. CHP değil, İmamoğlu değil, PKK ve FETÖ’nün arkasında hangi güçler varsa onlar el koldu.

Ve bir kez daha geri alındı.

Hani o veri kopyalamaları var ya, işte onlar ABD’de Türkiye aleyhine açılan davalara malzeme sağlamak içindi. Oraya gönderilecekti.

Türkiye muz cumhuriyeti değildir.”

KARAGÜL’ÜN YORUMU ‘TAMAMEN DUYGUSAL”

Karagül, İstanbul’daki seçim sonuçları belli olduktan kısa süre sonra sonuçları “Türkiye’ye darbe” olarak nitelemiş ve seçimlerin yeniden yapılması çağrısında bulunmuştu. Karagül’ün İBB seçimleriyle ilgili açıklamalarında en çığrından çıkmış yandaşlardan biri olarak öne çıkmasında Yeni Şafak’ın ait olduğu sermaye grubunun İBB ile rant ve ihale ortaklığı bulunuyor.

Yeni Şafak gazetesinin sahibi olan Albayrak Grubu, AKP’nin öncülü olan Refah Partisi’nin 1994’te İBB’yi kazanmasıyla katlanarak büyümüştü. Buradan AKP’ye uzanan gelenek 25 yıldır İstanbul’u yönetirken, Albayraklar da inşaattan lojistiğe, medyadan turizme, bilgi teknolojilerinden atık yönetimine kadar birçok alanda alıp yürüyerek bugün büyük bir sermaye grubu haline dönüştü.