Yiğit Bulut 'saldırı' başlattı: Meydan okuyorum...

Saray'ın ekonomi 'kurmay'larından Yiğit Bulut, yeni parti kurmaya girişen Ali Babacan'a ağır suçlamalarda bulundu. Bulut, yakında Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile ilgili de paylaşımlara başlayacağını yazdı.

Yiğit Bulut 'saldırı' başlattı: Meydan okuyorum...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinden istifa edip kendi partisini kurmak üzere faaliyetlere başlayan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’e karşı “ihanet” söylemiyle harekete geçeceği birçok kez haberlere yansımıştı. Ancak Erdoğan’dan önce kendisinin “ekonomi” kurmaylarından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Yiğit Bulut, bu üç isme karşı saldırı başlattı.

Twitter hesabından paylaşımlar yapan Bulut, ilk olarak Babacan’a ağır suçlamalarda bulundu. Babacan’a yaptığı her suçlama ile aslında AKP’nin ülkeye uğrattığı zararı ve ekonomide soktuğu batağı da itiraf etmiş olan Bulut’un Babacan’a ilk salvosu dış borçlanma ile ilgili oldu. Babacan’a “Ali Beycim” diye seslenen Bulut, “bakanlığın döneminde kaç milyar dolarlık dış borçlanma yaptın! 10 yıldan fazla! 80 milyar dolar üstü olabilir mi! En düşük! Neden Asya Bankalarını almadın!” diye sordu.

Babacan’a görevde olduğu döneme ilişkin yolsuzluk suçlamasında bulunan Bulut, “Neden hep “short list” yaptın! İNGİLİZ VE AMERİKAN BANKALARINDAN!  Bu arada hiç aracı kurum araya girdi mi? Mesela yüzde 5 bir komisyonla satış yapılsa, bayağı bir para olması lazım bir yerlerde! İsviçre’de bir banka hiç sana aracılık yaptı mı! Sadece senin bildiğin!” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’ın Bank Asya’yı devleti 1,5 milyar dolar zarara uğratacak şekilde Ziraat Bankası’na satmaya kalkıştığını da iddia eden Bulut, Babacan’ı “Sen bunu söylediğin gün fetö’nün bankası borsada yüzde 22 prim yaptı mı? Bunu senden başka kaç kişi biliyordu?” diye sordu.

Babacan’ı TV’de tartışmaya da davet eden Bulut, benzer “ifşaat”larına Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’le ilgili olarak devam edeceğini söyledi. Bu paylaşımları kendi insiyatifi ile yaptığını öne süren Bulut, “Ülkemize, milletimize, ümmetimize, lidere ihanet bu kadar ucuz değil” dedi.

Bulut’un paylaşımları şöyle: